Mätdag och nytt recept
Hej!
Idag är det onsdag och ny mätning har gjorts. Nu säger måttbandet minus igen! 😊
Måttbandet visar denna gång:
Höger lår: 57 cm (-2cm)
Vänster lår: 58 cm (-2cm)
Höger arm: 34 cm (-2cm)
Vänster arm: 35 cm (-1,5cm)
Bröst : 114 cm (-1cm)
Midja: 105 cm (-3cm)
Höft: 127 cm (-2cm)
Känns så grymt bra denna gång med -13,5 cm. Nu ska det fortsätta att minska och som vanligt satsar jag på en minskning på totalt 7 cm det vill säga 1 cm per varje mätt del.
Och julen är räddad med LCHF jansson och den var riktigt god!
Potatisen blev utbytt till kålrot. Då potatisen innehållet 17 gram kolhydrater per 100 gram och kålroten innehåller 9 gram kolhydrater per 100 gram.
Hur gör man då denna underbart goda rätt? Jo så här:
800 gram kålrot
150 gram gul lök
Salt och peppar
2,5 dl grädde
2 msk mandelmjöl
50 gram smör
125 gram ansjovis.
Sätt ugnen på 175 grader. Skala kålroten och skär dem i tunna stångar och lägg i kallt vatten medan du strimlar upp löken. Se till att skaka av kålroten så mycket som möjligt så den inte är så blöt.
Stek löken på medelvärme till den är gyllene. Varva kålrot, lök, ansjovis inklusive spadet i en smord ungsform.
Kålroten i botten och toppen.
Häll i grädden och strö över mandelmjölet samt hyvla över smör. Skjutsa in formen i ugnen i ungefär 45-60 minuter eller till gratängen fått fin färg!
Smaklig måltid! 👌
// Emelie

